Jakarta

De leukste activiteiten in Jakarta

Jakarta’s lichten zullen je de hele reis begeleiden omdat het alleen in het aanbreken van de dag slaapt en onder de stadslichten, er zijn genoeg dingen die je in Jakarta kunt doen, tot een punt waarop het moeilijk is om erachter te komen waar je eerst moet beginnen. Hieronder zijn de beste ideeën op een rij gezet over wat je moet doen tijdens je reis naar Jakarta.

Verken de oude binnenstad

De oude binnenstad van Jakarta is een fascinerende verzameling overblijfselen uit het verleden van de stad. Als een belangrijke havenstad tijdens het Nederlandse koloniale tijdperk, is het gebied dichtbevolkt met veel van de oudste en meest historische gebouwen van de stad. Het enige dat je hoeft te doen om ervan te genieten, is rondlopen en de oude binnenstad verkennen, van het ene charmante hoekje naar het andere. Veel van deze gebouwen hebben een nieuwe bestemming gekregen als musea, hoewel de kaartjes erg goedkoop zijn. Hoogtepunten van de oude binnenstad van Jakarta waar je kan genieten zijn het Fatahillah-plein, Rumah Akar en de haven van Sunda Kelapa.

Jakarta

Wandel door Suropati Park

Suropati Park ligt verscholen in het midden van de betonnen jungle van Jakarta, omringd door elegante gebouwen van de luxe Menteng-residentie. Het park is een keurig aangelegde groene omgeving met hoge, schaduwrijke bomen die af en toe worden bewogen door een natuurlijke frisse bries die zo zeldzaam is in de stad. Suropati Park heeft een mix van natuur, stedelijke levendigheid en een artistieke sfeer.

Bezoek historische gebedshuizen

Een echt bewijs van de diversiteit van het land, het Gambir-gebied van Jakarta is de thuisbasis van historische gebedshuizen van verschillende religies. Hier staat een neogotische kathedraal tegenover een post-onafhankelijke grote moskee, en net om de hoek staat een oude koloniale protestantse kerk. Deze religieuze gebouwen zijn ook erfgoedsites die je gratis of tegen zeer lage kosten kunt bezoeken.

Al met al is Jakarta dus een prachtige vakantiebestemming. Boek vandaag nog je reis naar Jakarta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *